Установы дашкольнай адукацыі Брагінскага раёна вызначылі лепшага повара

Общество

Povar_01

На мінулым тыдні ў нашым раёне прайшоў конкурс прафесійнага майстэрства “Лепшы повар устаноў дашкольнай адукацыі-2017”. Пляцоўку для смачных спаборніцтваў прадаставіла ДУА “Санаторны яслі-сад г.п. Брагіна”, супрацоўнікі якой узялі на сябе клопаты па арганізацыі мерапрыемства.

Дзеці заўсёды павінны быць бадзёрыя, задаволеныя і, вядома ж, сытыя. Таму адна з важных роляў у гэтай справе адведзена повару, перад якім стаіць задача прыгатаваць ежу так, каб маленькія дэгустатары ўпляталі прапанаваныя стравы з апетытам. А яго ў хлопчыкаў і дзяўчынак, упэўнены канкурсанты, дапамагае абудзіць і эстэтычнае афармленне стравы, і прыгожая сервіроўка.

Сваімі ідэямі яны падзяліліся на першым этапе спаборніцтваў – прэзентацыі апетытных кампазіцый, аснову якіх склалі сапраўдныя шэдэўры кулінарнага мастацтва. Кожны ўдзельнік падышоў да справы адказна і аформіў абед з густам, але ж у строгага журы, якое ўзначаліў начальнік аддзела адукацыі, спорту і турызму райвыканкама Аляксандр Калясан, былі свае крытэрыі ацэнкі страў: не толькі арыгінальная падача, але і магчымасць выкарыстання ў дзіцячым садзе.

Povar_02Povar_08Povar_03Povar_04Povar_05Povar_06Povar_07Povar_09Povar_10Povar_11

Прадоўжыла конкурсную праграму творчая самапрэзентацыя. Тут удзельнікам ужо спатрэбілася падтрымка калег, бо ў ход пайшлі вершы, песні, і нават тэатралізаваныя пастаноўкі.
Povar_12Povar_13Povar_14Povar_15Povar_16Povar_17Povar_18

Самага эрудзіраванага повара дапамаглі вызначыць дзеці, якія расказвалі пра якасці нейкай гародніны ці садавіны, а канкурсанты адгадвалі, пра што ідзе гаворка. Гэтай тэме прысвячалася і віктарына для гледачоў, якія сваімі правільнымі адказамі зараблялі для калег дадатковыя балы.

Асаблівая ўвага на конкурсе была ўдзелена тэхніцы нарэзкі. Аказваецца ад таго, якім чынам будзе нарэзана гародніна – кубікамі, саломкай, брусочкамі ці шашкамі – залежыць не толькі выгляд, але і смак стравы, таму да ацэнкі ўзроўню выканання задачы журы падышло вельмі строга.

Povar_19Povar_20Povar_21Povar_22Povar_23

Сапраўдны повар, безумоўна, ведае ўсе пахі, якія лунаюць па кухні. Менавіта па іх канкурсантам давялося вызначаць, які прадукт харчавання знаходзіўся ў шклянцы (вядома, з заплюшчанымі вачамі). З гэтым заданнем усе таксама справіліся паспяхова.

І, нарэшце, заключны конкурс – прыгатаванне фруктовай салаты, стравы не толькі смачнай, але і карыснай. Асабліва для дзяцей, бо для падрыхтоўкі такога дэсерту выкарыстоўваецца свежая садавіна і ягады, таму ў ім утрымліваецца шмат вітамінаў. І, як заўважыў Аляксандр Іванавіч, ён абавязкова павінен быць у меню дашкольных устаноў.

Povar_25Povar_24Povar_26Povar_27

Падводзячы вынікі, загадчыца сектарам аддзела адукацыі, спорту і турызму райвыканкама Алена Аскерка адзначыла высокі ўзровень правядзення конкурсу. І нават нягледзечы на тое, што ў Брагіне ён праходзіў упершыню, удзельнікі да падрыхтоўкі аднесліся сур’ёзна. Магчыма, нехта хваляваўся і не зусім упэўнена адчуваў сябе перад вялікай аўдыторыяй, але кожны прадэманстраваў прафесіяналізм і дастойна прайшоў усе этапы.

Падчас вызначэння пераможцаў намінацый журы было аднагалосным. Так, за лепшае эстэтычнае афармленне стравы дыплом атрымала Таццяна Кулай (Буркоўскі дзіцячы сад), за самую карысную страву – Алеся Семяняка (дашкольны цэнтр развіцця дзіцяці г.п. Брагіна), за самую арыгінальную – Святлана Місуно (Шкуратоўскі дзіцячы сад). Святлана Міхайлаўна, дарэчы, была прызнана і пераможцай конкурсу.

Povar_28

Спонсарам мерапрыемства выступіў райкам прафсаюза работнікаў адукацыі і навукі. Падарункі ўсім удзельнікам уручыла лідар прафсаюзнага руху Вера Мялешка.

Povar_29



Добавить комментарий