Як прыгатаваць зацірку — класічны рэцэпт беларускай стравы

Беларуская кухня Грамадства

Назва гэтага малочнага супу гаворыць сама за сябе. Яна паходзіць ад дзеясловаў, якія мы ужываем у кулінарыіі ці калі мыем адзенне ўручную.

Інгрэдыенты

  • 2 шклянкі мукі
  • 1–2 яйкі
  • 30 – 40 г. сметанковага алею
  • 6–7 шклянак малака
  • соль

Спосаб прыгатавання

Прасеяную пшанічную муку злёгку падсмажыць на патэльні без масла да светла-карычневага адцення. Затым дадаем крыху вады, сметанковае масла, яйкі і соль. Усё старанна пераціраем. Атрыманыя ірваныя камячкі цеста засыпаем ў рондаль з кіпячым малаком. Варым на невялікім агні, памешваючы.

Самыя цікавыя і важныя навіны шукайце ў нашых сацыяльных сетках: TikTok,   Instagram,   VK,   Одноклассники,   Telegram,   Facebook.