Інфекцыяніст: страчвае смак і нюх толькі палавіна пацыентаў з COVID-19

Общество СтопCOVID

Страчвае смак і нюх толькі палавіна пацыентаў з COVID-19, паведаміў журналістам загадчык кафедры інфекцыйных хвароб і дзіцячых інфекцый Беларускай медыцынскай акадэміі паслядыпломнай адукацыі Юрый Горбіч.

«Укаранілася меркаванне, што калі прапаў нюх і парушыўся смак, то гэта 100 працэнтаў кавід. На самай справе адбылася адваротная сітуацыя. Калі раней гэтыя сімптомы былі ў 80 працэнтаў пацыентаў, то цяпер у палавіны. Значыць нават адсутнасць гэтых сімптомаў не сведчыць аб тым, што тая ВРВІ, якая ў вас, не COVID-19. Сітуацыя цяпер, асабліва на ўздыме захваральнасці, выглядае наступным чынам: любая ВРВІ — гэта кавід, пакуль не даказана адваротнае», — сказаў Юрый Горбіч.

Гаворачы аб асаблівасцях дэльта-штама, галоўны ўрач 6-й бальніцы Мінска Ігар Юркевіч адзначыў, што ў пацыентаў часцей адзначаецца больш агрэсіўнае цячэнне захворвання. «Калі раней чалавек захворваў паступова, то цяпер за 5-6 дзён можа развіцца даволі цяжкі стан», — сказаў ён.

БЕЛТА



Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *