Как приготовить запеканку с вишней — простой сезонный рецепт

Грамадства Гэта цікава

На Палессі ўжо наліваюцца сокам вішні і на сняданак можна прыгатаваць хуткую тварожную запяканку, якую вішні дапоўняць летняй свежасцю з ноткай лёгкай кіслінкі.

Вам спатрэбіцца:

♦ тварог — 400 г

♦ вішні — 100 г

♦ манныя крупы — 4 ст. л.

♦ сметанковае масла — 60 г + для змазвання формы

♦ смятана — 2 ст. л.

♦ цукар — 2 ст. л.

♦ яйка — 1 шт.

♦ крыху солі

Дадаём да тварагу яйка, смятану, масла, цукар і трошкі солі. Добра вымешваем усе інгрэдыенты да аднароднасці. Паступова ўводзім у масу манныя крупы і яшчэ раз добра перамешваем. Пакідаем на 15 хвілін «адпачыць». Далей у добра змазаную маслам форму перакладваем тварожную масу, а зверху кладзём на яе вішні, з якіх трэба папярэдне дастаць костачкі. Ставім запяканку ў духоўку пры 180 градусах на 30—40 хвілін — корка павінна стаць залацістага колеру. Перад падачай на стол даць нашай смакаце крыху астыць.

СБ

Самыя цікавыя і важныя навіны шукайце ў нашых сацыяльных сетках: TikTok,   Instagram,   VK,   Одноклассники,   Telegram,   Facebook.