Беларускі хіт: як прыгатаваць ідэальныя дранікі, якія елі нават у XIX стагоддзі

Беларуская кухня Грамадства

А як без іх? Дранікі – адна з самых вядомых і любімых беларускіх страў. Яны сталі папулярнымі яшчэ ў XIX стагоддзі. Дарэчы, страва гэта вельмі сытная, раней дранікі елі на снядак, а не вечарам, як мы робім цяпер.

Нам спатрэбіцца:

  • 1,5 кг бульбы;
  • 1 цыбуліна сярэдняга памеру;
  • 2 яйкі;
  • 0,5 ч. лыжкі солі;
  • мука.

Прыгатаванне:

Бульбу надраць на тарцы, сцадзіць лішні сок. Патаркаваць туды ж цыбуліну, разбіць 2 яйкі і дадаць солі. Старанна перамяшаць, дадаць муку, каб атрымалася бліннае цеста.

Выпякаць бліны на алеі да атрымання залацістага колеру.

Выкласці спечаныя бліны ў рондаль або керамічны посуд, разрэзаць на 4 часткі і заліць смятанай (калі заліўку зрабіць на падсмажанай цыбулі з сушанымі баравічкамі, то гэта ўжо будзе святочная страва).

Потым рондаль закрыць накрыўкай і на 20 хвілін паставіць у духоўку пры тэмпературы 150° С.

Самыя цікавыя і важныя навіны шукайце ў нашых сацыяльных сетках: TikTok,   Instagram,   VK,   Одноклассники,   Telegram,   Facebook.